Eurovision 2024 Sahne Çıkış Sıralamasına “Yapımcının Seçeneği” Geliyor

Eurovision Şarkı Yarışması Büyük Finali’nin sahne çıkış sıralamasında önemli bir değişiklik yapıldı.

Kura sisteminin uygulamaya konduğu 2013’ten bu yana, ülkeler finalin birinci veya ikinci yarısında yer alabiliyordu. Her ülke performans sergileyeceği yarıyı çektikten sonra, Eurovision Şarkı Yarışması’nın yapımcıları bu kuralara göre ülkelerin hangi sırada yarışacağını müzik türüne veya sahne kurulumuna göre karar veriyordu.

Ancak bu yıldan itibaren kura sistemine ‘Yapımcının Seçimi’ seçeneği eklenecek. Bu seçeneği çeken herhangi bir ülkenin, yapımcının takdirine bağlı olarak sıralamada herhangi bir yere yerleştirilebilecek.

Finalde yarışacak 26 ülkenin altısı ilk yarıda çekilişe hak kazanırken, diğer altı ülke de ikinci yarıda yarışmaya hak kazanacak. Kalan on dört ülkeden on üçü yapımcıların belirlediği sırada sahne alacak. Ev sahibi ülkenin sırası ise daha önceden kura ile belirlenecek. Bu yılın ev sahibi İsveç finalde ilk sırada sahne alacak.

Bu yılın yapımcısı Christer Björkman, konuyla alakalı şöyle konuştu,

Önemli olan mümkün olan en iyi TV şovunu yaratmak ve tüm sanatçılara parlama şansı vermek. Önceki yıllarda, yalnızca İlk Yarı ve İkinci Yarı çekilişlerinde, gösterinin aynı bölümünde birçok baladın yer aldığını veya birçok favorinin aynı yarıda performans sergilemek üzere çekildiğini görebiliyordunuz. Yapımcının Seçimi esnekliğini eklemek bizlere farklı tempodaki şarkılardan daha iyi bir akış ve daha da heyecan verici bir Büyük Final yaratma yeteneği veriyor.

Yorum bırakın