Rim Tim Tagi Dim’e Çalıntı İddiası: Şimdi Ne Olacak?

Bu haftanın başından beri en çok konuşulan konulardan biri haline gelen “intihal” dosyasını açıyoruz. Net.Hr ekipleri tarafından Baby Lasagna’nın menajerine ulaşıldı ve resmi bir açıklama talep edildi

Baby Lasagna, İsveç’li bir müzik grubunu kopyaladığı iddialrına yönelik daha önce yaptığı ilk açıklamada, müzik sektöründe özellikle “sample” satın almanın “yayın ve standart bir durum” olduğunu belirtmişti.

Baby Lasagna’nın şarkısının riff’i, İspanyol DJ Adriano de la Vega’nın ‘Espectro’ demosuyla aynı. Bu soru, ekibin menajerine de soruldu ve konuyla ilgili bir açıklama geldi.

“İspanyol DJ’in şarkısında ve ‘Rim Tim Tagi Dim’ şarkısında bulunan melodik ifade Eurovision Şarkı Yarışması kurallarına aykırı değildir ve intihal meselesi değildir. Bu demo riff, Splice.com’dan satın alınan bir sample’dır ve satın alındığında müşteri tüm kullanım haklarını alır ve kullanımla ilgili telif hakkını elinde tutar. Sample satın almak, müzik endüstrisinde en büyük isimlerden en küçüğüne kadar uzanan standart bir uygulamadır ve bu, daha önce Eurovision sahnelerinde de biliniyordu ve uygulanıyordu. Ayrıca Baby Lasagna, bu riff’i çok sevdiği için şarkının temel yapı taşı temelini oluşturdu ve sözleri bu temel ve beat üzerine kurdu.

Baby Lasagna PR Ekibi

Daha önce Baby Lasagna, İsveçli grup Pain’den çalıntı yapmakla suçlandı ve RTL Direkt’te yaptığı açıklamada şunları söyledi : “Sanırım yine bir şeyler var ama her yıl intihal suçlaması olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey çalmadığım için kendimi suçlu hissetmiyorum ve bunun bu konudaki son saldırı olduğunu düşünmüyorum. Yani belki daha fazlası da olabilir.”

Rim Tim Tagi Dim, şu anda bahislerde favori olarak gösteriliyor.

Yorum bırakın